Information om nytt teesystem på Vårdsbergs GK

Golfsäsongen 2016 närmar sig och vi kan presentera en spelfrämjande nyhet som ligger i linje med Svenska Golfförbundets riktlinjer.
Vi kommer från och med denna säsong att införa ett nytt teesystem på Vårdsbergs GK.
Det innebär att vi lämnar de gamla benämningarna på tee (gul respektive röd) och inför hektometertee, även kallade avståndstee eller numeriska tee.
Inför detta har vi under vintern anlagt 12 nya tee, vilket innebär att vi på samtliga hål kommer att ha tre tee, förutom på hål 9 där det bara blir två. Stort tack till vår duktiga personal på banan som gjort ett kanonjobb!

Våra tee kommer i fortsättningen att heta tee 46, tee 43 samt tee 35. Siffrorna i teenamnen är en förkortning för hur lång banan är om den spelas över 18 hål, vilket innebär att en 18-hålsrunda som spelas från tee 46 är ca 4 600 meter, en 18-hålsrunda från tee 43 är ca 4 300 meter och en 18-hålsrunda från tee 35 är ca 3 500 meter. Syftet med dessa nya tee är att ge dig som spelare en större golfupplevelse genom att erbjuda tre olika slingor att välja mellan.
Vi hoppas att dessa ändringar kommer att medverka till en roligare golf för alla och att både spelglädje och speltempo kan höjs.

Välkomna till en ny säsong på Vårdsbergs Golfklubb!